Radhuset med rum förstorfamiljen Nilsson Knekthage

I det här fina BoKlok radhuset i Växjö bor Camilla Nilsson, förskollärare med stort inredningsintresse, och Jonny Knekthage, servicechef. I radhuset bor också Camillas pojkar Love och Noah samt gemensamma barnet, minstingen Noel. Varannan vecka bor även Jonnys barn, Felicia och Julian här.

Beskriv inredningsstilen

Jonny och Camilla är överens om att det avskalade och vita samt de rena ytorna ger ett lugn och en harmoni som de båda eftersträvar. Med många familjemedlemmar på en begränsad yta, och med allt som ska rymmas på 106 kvm, är det avskalade nästan en förutsättning för en fungerande vardag. Speciellt om man som Camilla arbetar som förskollärare, med allt vad det innebär i ljudvolym, starka färger och stök. 

Det avskalade lyfter också fram dagsljuset som en del i inredningen, något som är grundläggande för Camilla. 

Barnrum hemma hos familjen Nilsson Knekthage
Camilla sitter i soffan i vardagsrummet och kollar ut genom fönstret

Var handlar ni möbler och heminredning?

Det är väldigt blandat, men små, privatägda butiker är favoriterna. Dels för att jag gärna stödjer småföretagarna på orten, dels för att de kan erbjuda lite mer originella saker. Tillis, som ligger inne i centrum av Växjö, är ett sådant exempel. De säljer Rif Design, Tine K och House Doctor bl.a. Nyligen upptäckte jag också en nätbutik med Växjö som bas, butikbas.se – en ny favorit!

Men det är klart att det blir en del från kedjorna också... Granit och IKEA, till exempel. Har vi vägarna förbi Malmö tittar vi gärna in på Olsson & Gerthel, som ligger bakom Lilla Torg. Sen blir det en del från loppisar, Blocket och säljsidor på Facebook också.

Sovrum med spjälsäng hemma hos familjen Nilsson Knekthage

Har ni några smarta lösningar eller gör det själv-projekt i hemmet?

Huset är fyllt av dem, Camilla vet inte riktigt var hon ska börja. Tidningshängarna på pojkarnas rum är gjorda av byxgalgar från Claes Olsson och hänger på ett rör – både praktiskt och snyggt. Det gamla fönstret som blev ett white board är en annan kul idé som är lätt att ta efter.

Även växthuset som hängts på förrådet på framsidan av radhuset är gjort av gamla fönster och är inte så svårt att efterlikna om man är lite händig med verktygen och har tur på Blocket.

Att förvara färgsorterade legobitar i förvaringsfack som är tänkta som spik- och skruvförvaring är en annan genial idé. Det är vilsamt för ögat när bitarna färgsorterats, och det gör det enklare att hitta rätt bit.

"Hitta din inredningsstil, som ger dig lugn, harmoni och energi. Det är något väldigt personligt och individuellt. Låt miljön vara föränderlig, det kan ge både hem och själ ny energi."

Hur är inredningsstilen i ditt BoKlok hem? Dela gärna med dig! Tagga dina inlägg med #myboklok och följ oss på Instagram: @boklok och Facebook: BoKlok Sverige. Då får du en chans att synas i våra sociala medier och våra reportage på vår webbsida Hemma Bäst!