Ljust möblerad 4:a i Landskrona

I en luftig och ljust möblerad fyrarumslägenhet på andra våningen i ett BoKlok-område i Landskrona, bor Marie Zaidan med tonårsdottern Tindra. Här har "enkelt och rent" varit ledstjärnan för möblering och inredning. Följ med på husesyn och ta del av Maries tankar kring inredningen i BoKlok-lägenheten.

Beskriv din heminredningsstil

Det är mest nytt och modernt, men med inslag av äldre möbler som jag sparat sedan min lantliga/romantiska inredningsperiod. Det mesta är vitt eftersom vi älskar vitt. Den röda tråden är att det ska vara enkelt och rent – den absoluta motsatsen till plottrigt med många olika färger, med andra ord.

Det vita drängskåpet är ett exempel på gamla vitmålade möbler som fått stanna kvar sen den lantliga/romantiska inredningsperioden.

Var kommer din inspiration ifrån?

Inspirationen till inredningen hittar Marie i både tidningar och på nätet. Pinterest är en stor källa till inspiration, liksom inredningsbloggen House of Philia. Att kika i affärer, både fysiska och webbaserade är både ett nöje och en inspirationskälla. Främst är det IKEA, Mio, Illums Bolighus och Miljögården Marie kikar hos.

- Det är en mix av alla prisklasser, säger Marie.

Affischen vid matplatsen är ett exempel på en inredningsdetalj som inhandlats i en nätbutik, närmare bestämt i Moderna museets webshop.

"Mitt bästa tips till den som ska flytta in i en lägenhet från BoKlok är att offra städskåpet i köket, d.v.s. det skåpet som finns intill kylen och frysen. I mitt skåp sitter nu flera utdragbara lådor och hyllplan från IKEA istället – det har blivit ett skafferi! Och microvågsugnen har fått ett bra ställe att stå på också."

Marie Zaidan sitter vid köksbordet i köket i sin BoKlok lägenhet

Vilken inredningsdetalj köpte du senast?

Stringhyllorna vid matplatsen. De har jag velat ha länge, men jag ville vänta med att köpa dem tills vi flyttat in i vår lägenhet.

Underläggen på matbordet tillsammans med några pås-krukor beställde jag också i samband med flytten. Rutgallret som tjänstgör som anslagstavla i syrummet samt en ljusstake följde också med i den beställningen från webbutiken grafitgrå.se.

Stora sovrummet med dubbelsäng hemma hos familjen Zaidan

"Det svåraste med heminredning är att få till den där touchen – det hemtrevliga. Fast jag möblerade förstås i huvudet i ett helt år i väntan på inflyttningen i vår BoKlok-lägenhet, så i slutändan var det inte så svårt ändå."

Gillar du också att inreda och vill dela med dig av hur du har gjort i ditt BoKlok hem? Dela med dig! Tagga dina inlägg med #myboklok och följ oss på Instagram: @boklok och Facebook: BoKlok Sverige. Då får du en chans att synas i våra sociala medier och våra reportage på vår webb.