Ljust möblerad 4:a hos ...familjen Zaidan i Landskrona

I en luftig och ljust möblerad fyrarumslägenhet på andra våningen i ett BoKlok-område i Landskrona, bor Marie Zaidan med tonårsdottern Tindra. Här har "enkelt och rent" varit ledstjärnan för möblering och inredning. Följ med på husesyn och ta del av Maries tankar kring inredningen i BoKlok-lägenheten.

Beskriv din heminredningsstil

Det är mest nytt och modernt, men med inslag av äldre möbler som jag sparat sedan min lantliga/romantiska inredningsperiod. Det mesta är vitt eftersom vi älskar vitt. Den röda tråden är att det ska vara enkelt och rent – den absoluta motsatsen till plottrigt med många olika färger, med andra ord.

Det vita drängskåpet är ett exempel på gamla vitmålade möbler som fått stanna kvar sen den lantliga/romantiska inredningsperioden.

Var kommer din inspiration ifrån?

Inspirationen till inredningen hittar Marie i både tidningar och på nätet. Pinterest är en stor källa till inspiration, liksom inredningsbloggen House of Philia. Att kika i affärer, både fysiska och webbaserade är både ett nöje och en inspirationskälla. Främst är det IKEA, Mio, Illums Bolighus och Miljögården Marie kikar hos.

- Det är en mix av alla prisklasser, säger Marie.

Affischen vid matplatsen är ett exempel på en inredningsdetalj som inhandlats i en nätbutik, närmare bestämt i Moderna museets webshop.

"Mitt bästa tips till den som ska flytta in i en lägenhet från BoKlok är att offra städskåpet i köket, d.v.s. det skåpet som finns intill kylen och frysen. I mitt skåp sitter nu flera utdragbara lådor och hyllplan från IKEA istället – det har blivit ett skafferi! Och microvågsugnen har fått ett bra ställe att stå på också."

Vilken inredningsdetalj köpte du senast?

Stringhyllorna vid matplatsen. De har jag velat ha länge, men jag ville vänta med att köpa dem tills vi flyttat in i vår lägenhet.

Underläggen på matbordet tillsammans med några pås-krukor beställde jag också i samband med flytten. Rutgallret som tjänstgör som anslagstavla i syrummet samt en ljusstake följde också med i den beställningen från webbutiken grafitgrå.se.

"Det svåraste med heminredning är att få till den där touchen – det hemtrevliga. Fast jag möblerade förstås i huvudet i ett helt år i väntan på inflyttningen i vår BoKlok-lägenhet, så i slutändan var det inte så svårt ändå."