Total makeover av BoKlok lägenhet

En fullständig renovering av en tvåa där ek fått vara tema.

Före detta ägaren till den här totalt omgjorda BoKok lägenheten i markplan på två rum och kök, delar med sig av sina tankar kring makeovern med hälp av ek som tema. De fina bilderna togs i samband med försäljningen.

 

 

- Mitt mål var att skapa en lägenhet med tydlig manlig approach. Det genomgående temat är ek - till och med dörrarna har bytts ut till ek. Badrummet har en tydlig japansk touch med träliknande våtrumsskivor, svartvita skjutdörrar och kommod med mera.

Bakom de svartvita skjutdörrarna i badrummet göms en tvättpelare. Vid sidan om den finns även en 60 cm bred garderob, fast den är vänd mot köket på andra sidan väggen. Där ryms nämligen infällda ugnar och en vinhylla i köket.

- Taket i både badrum och hall är nedreglat fem centimeter så att jag kunde montera spottar.

På andra sidan badrumsväggen - alltså i köket - finns inbyggd ugn, microvågsugn och vinhylla på kortväggen. Köket har renoverats med ekfanér, där till och med stänkskyddet är av ek. Kyl och frys döljs av lucka i ekfanér och spottar i två olika höjder skapar fint stämningsljus.

Vardagsrummet går även det i ek, och även här har hyllor fällts in i väggen. Bland hyllorna visas en glas- och porslinssamling upp och samtidigt fungerar allt som ljuskälla, tack vare LED-slingan som löper längs med listen upptill. Baksidan av hyllorna döljs i lägenhetens klädkammare.

En rejäl fåtölj i sammetsgrått med fotpall, står framför en härlig trompe l'oeil-fondtapet som föreställer en platsbyggd, väggtäckande bokhylla i vardagsummet. En perfekt bakgrund för en läshörna med andra ord. (Pssst... Vill du veta mer om trompe l'oeil? Se vad Nationalmuseéet i Stockholm säger)

Fläktkanalen upptill i sovrummet, som slutade halvvägs, är nu förlängd hela vägen och kunde därigenom få infällda spottar längs med hela väggen.

Golvet i sovrummet har fått en ljuddämpande heltäckande matta i grått. På väggarna sitter en beige tapet som matchar fint mot ekinslagen i rummet.

På väggen mot hallen har sovrummet fått platsbyggd, dold klädförvaring och en smalare bokhylla - allt i ek, förstås!

De genomtänkta detaljerna känns igen även när vi förflyttar oss ut på den stora terassen.

- En uteplats som skiftar mellan både trall och sten tycker jag är snyggt. I vår bostadsrättsförening har vi som policy att uteplatsen får vara lika bred som lägenheten, så den blir rejält stor, sammanfattar lägenhetshavaren.

För den som är sugen på att själv bygga infällda hyllor och platsbygga klädförvaring i ett BoKlok hem kan man kika närmre på planritningen för tips. (Ritning och mått baseras på ett original. Viss avvikelse kan förekomma.) 

Har du gjort något liknande eller rentav gjort en total renovering i din BoKlok bostad? Det vill vi gärna visa upp och berätta om på vår webbsida Hemma Bäst! och i sociala medier! Följ oss på Facebook: BoKlok Sverige eller på Instagram: @boklok och tagga dina inlägg med #myboklok så hörs vi där!