1 rum och kök med walk-in closet

På 31 välplanerade kvadrat går det att göra mycket för att skapa en hemtrevlig och lyxig oas. Välkommen in och få inredningstips från en BoKlok etta!

I bostadsrättsföreningen Plogen på Åkerbruket i Svedala, har vi fått chansen att kliva in i en BoKlok etta. Inredningsstilen är smakfull med väl valda designdetaljer. Det gör att man förstår att här bor det någon med stort intresse för inredning.

Första tecknet på inredningsintresset hittar vi direkt innanför den härligt blå entrédörren.

På väggen i hallen hänger en brandfilt i en vit plåtlåda med den trendiga, men också klassiska, silhuettbilden av en pojke från märket Solstickan. En både klok som snygg inredningsdetalj som sitter på lagom avstånd till köket.

Gläntar vi därefter på dörren in till förrådet i hallen, ser vi inte bara en golvvas med tjusiga torkade kvistar av pampasgräs och en guldkantad glaslåda för klockor och smycken på en byrå; för här finns också tecken på att någon har tänkt till gällande garderobsutrymmet.

Istället för att ha garderoberna i rumsdelen, finner vi att i förrådet på två kvadratmeter, har det gjorts plats för en garderobssektion med hyllplan, från golv till tak inklusive två garderobsstänger. 

Med andra ord, detta är en enrumslägenhet med walk-in closet! Hur lyxigt är inte det?

När vi tar oss vidare ut i gången som leder från hallen till rummet, finner vi det praktiska köket som rymmer allt som behövs. Här finns en integrerad diskmaskin, gott om köksskåp samt en bra arbetsyta med en bänkskiva av trä. Ovanpå står ett fint blickfång där en mörk skärbräda i trä och stora salt- och pepparströare i marmor på en marmorbricka ger en hemtrevlig touch.

På motsatta sidan i köksdelen finns en spegelvägg. Det klassiska knepet av att få ytan att kännas större funkar bra här i den långa gången mellan entré och rum.

Precis innan spegelväggen ligger det rymliga badrummet i vitt med tvättmaskin och torktumlare. Naturfärgen från rottingkorgar samt mörkrosa doftljus och rund vas stående på tvättfatet bryter fint av det vita härinne.

När vi äntligen tar steget ut i själva rummet, ser vi att det här är en riktig pärla! Det råder en atmosfär som påminner om ett rymligt och lyxigt hotellrum och möbleringen känns välplanerad. Här får det plats för såväl en stor tvåsitssoffa som matplats för två och en dubbelsäng.

Speglars effekt av rymd återkommer härinne. Dels finns en stor golvspegel mellan matgruppen och soffan, dels finns en rund vägghängd spegel på motsatta sidan av rummet.

Den lilla matgruppen med stolar med sammetssits i ljust beige och ett vitt fyrkantigt bord står där det i vanliga fall finns garderober i BoKloks enrumslägenhet. Men eftersom lägenheten har walk-in closet i förrådet blev detta det perfekta mathörnet som lätt kan kombineras med att vara en arbetsplats om behovet dyker upp.

Soffan i mockainspirerat tyg i en beige färg är matchad med stora kuddar i beige och vitt. Ovanför soffan hänger två tavlor med abstrakt spackelmönster i vitt. Två satsbord med glasskiva och guldram på en vit ryamatta förhöjer den lyxiga känslan. På det ena bordet finns en vacker vit ljushållare och en stor bukett med mörkröd dahlia, eukalyptus och rödbruna blad i en rund glasvas. 

Utsikten genom det stora fönstret och glasdörren ut mot en fransk balkong skapar ett härligt ljus och de långa beige gardinerna ramar in allt på ett vackert sätt. Här blir man definitivt lockad att slå sig ned i soffan och koppla av med någon serie på den stora TV-skärmen som hänger på motsatt vägg ovanför ett vitt bänkskåp.

Sovrumsdelen som tar sin början i en liten alkov bredvid TV-skärmen, är minst sagt imponerande. Mot en bakgrund av akustikpanel i ljust trä som fungerar som sänggavel, tronar en pampig dubbelsäng med sängkläder som matchar övrig beige inredning. Med massor av stora kuddar och en sängkappa i vitt, upplevs sängen vara precis lika lyxig som på ett hotell. Vi tvivlar inte på att man garanterat sover gott härinne!

Vi hoppas att du inspirerades av ett rum och kök och fick idéer till ditt BoKlok hem. Fast kanske har du redan förverkligat dina idéer och bor i en BoKlok etta? Då vill vi se och gärna berätta om det. Följ oss på Instagram:@boklok eller Facebook: BoKlok Sverige och tagga dina inlägg med #myboklok. Då har du chans att vara med i våra sociala medie-kanaler eller på vår sida Hemma Bäst! där vi delar reportage från olika BoKlok hem. Vi hörs!