Återbruk och DIY-hack hemma hos Madelene

Följ med in och se hur ett BoKlok radhus förgylls av ett stort intresse för inredning, att förnya gamla möbler och skapa nytt av det man har.

Sedan två år tillbaka bor Madelene, Joakim och deras två barn Hugo och Valter i ett radhus på 117 kvm i Tungelsta. Familjen trivs väldigt bra i det rymliga radhuset i bostadsrättsföreningen BoKlok Solsidan, som ligger nära skolor samt fina skogs- och strövområden.

Madelene studerar till inredare vid sidan av ett restaurangjobb, medan pappa Joakim, som jobbar med event och konserter, är föräldraledig med den yngste sonen.

Har ni ändrat något sedan ni flyttade in?

- Vi har inte gjort jättestora förändringar inomhus, förutom att sätta in en köksö och måla om. I vardagsrum och i gången mellan kök och vardagsrum, valde vi att måla tak och lister i samma färg som väggarna. Det gav ett lyft och en helt annan harmonisk känsla i hela rummet.  

De förra ägarna satte in en glasdörr till skafferiet under trappen och det älskar vi verkligen för det blir ljusare på så vis.

Under familjens första sommar i radhuset byggde de ett staket på baksidan och i våras var det altanens tur att byggas ut. Det gav större utrymme för både avkoppling och umgänge med familj och vänner. 

Ända sen jag var liten har jag varit intresserad av inredning och har funderat på hur jag kan vidareutveckla intresset. Efter att ha funderat ett tag, tog jag äntligen steget och började studera till inredare. Det är nog ett av mina bästa beslut jag har tagit! 

Madelenes intresse för inredning och pågående utbildning ger sig tillkänna lite här och var hemma i radhuset. Hon varvar det dessutom med en kärlek för återbruk.

- Jag skulle säga att ca 90% av allt vi köpt till radhuset är från secondhand. Jag tycker det är så otroligt kul att försöka hitta exakt det jag vill ha på andrahandsmarknaden till ett så bra pris som möjligt. Men med det sagt kan det också bli lite fel ibland. Vi har till exempel haft fem olika soffor här hemma, men då har vi bara sålt soffan vidare igen och hittat en annan på secondhand. Det har känts bättre än att köpa något nytt som vi kanske sedan ångrar.

Intresset för secondhand har gjort att Madelene och Joakim gör enkla hack av det de har och DIY-projekt av exempelvis sådant de köpt begagnat. 

- Den stora tavlan vi har i vardagsrummet har vi till exempel gjort själva och våra matstolar är resultatet av ett enkelt DIY-hack. De var väldigt slitna när jag hittade dem, men då jag fick dem billigt målade vi bara om dem och bytte klädseln. De blev riktigt fina igen!

Madelene är också väldigt mycket för smarta lösningar som inte syns. Allting har sin plats samtidigt som hon inte vill ha något onödigt framme.

En lösning på det har varit att sätta upp hyllor i förrådet, för att få undan städartiklar och sådant som inte används varje dag.

Ett annat exempel syns i hallen där de har satt upp en gardin för att täcka elskåpet men också för att dölja förvaring för alla mössor, vantar och cykelhjälmar.

 

Vad gillar ni bäst i ert radhus?

- Jag älskar vårt sovrum! Vi valde att måla det i samma färg som vi hade i vår förra bostad och vi är så nöjda med det. Varje gång jag är i sovrummet känner jag ett lugn och harmoni. Joakim å andra sidan är mest nöjd med vardagsrummet och baksidan av vårt hus med vår härliga terrass.

 

Vad är näst på tur att fixa hemma hos er?

- Nästa projekt är nog att göra om i barnens rum där vi vill måla om och kanske bygga en våningssäng. Sen vill vi också måla klart i trappen och hallen där uppe och vårt ena badrum ska också få lite färg på både väggar och tak tänkte vi.

Var hämtar ni inspiration till inredningen?

- Jag hämtar mycket inspiration från omgivningen runt om mig och mycket från andras inlägg på sociala medier, däribland konton som @dittesvanfeldt, @vindshemmet, @villaaraslov och @myyjapandihomee. Oftast är det jag som kommer med idéer här hemma och för det mesta håller Joakim med - vilket då är extra kul.

Bor du också i ett BoKlok hem? Vill du också visa upp det och berätta om det? Följ oss på Instagram:@boklok eller Facebook: BoKlok Sverige och tagga dina inlägg med #myboklok, så har du chans att vara med i våra sociala medie-kanaler eller på vår sida Hemma Bäst!