Färgrik, fantasifull fyrarummare i BoKlok kvarteret Tallskogen

På de här 85 kvadratmetrarna finns det rum för idéer.  

- Jag har aldrig sovit så bra! Det säger Hannes om sitt sovrum i BoKlok lägenheten på fyra rum och kök. Här bor Hannes tillsammans med Sandra på bottenplan, i kvarteret Tallskogen i Åhus.

I fyrarummaren på 85 kvadratmeter har Hannes och Sandra låtit fantasin få gå loss! De har inrett enligt teman kring exempelvis trädetaljer och trämöbler och färger som stämmer överens med det som orange och svart.

Sovrummet har fått mörka toner i svart, lila och mörkgrått, vilket är anledningen till den goda sömnen, enligt Hannes. Taket har målats svart och tapeternas färg i svarta nyanser i ränder och alla stilfulla gulddetaljer matchar väl med såväl taket som golvets heltäckningsmatta i en svartgrå nyans.

svart vitrinskåp vid dubbelsäng med grått mjukt överkast i mörkt sovrum
guldlejon och guldkobra i svart vitrinskåp
stor grön växt och trämöbel vi d ingång till sovrum

Förutom det sovrummet har paret gjort flera ändringar i den rymliga BoKlok lägenheten.

Alla garderober har tagits bort och istället fick det ena förvaringsutrymmet bli en walk-in closet. De övriga rummen har även de fått tapeter, och heltäckningsmatta har lagts in i ytterligare ett rum. Radiatorer och lister är ommålade liksom en dörr.

I köket har tidigare vit kyl och frys bytts ut till rostfritt val, som passar parets inredningsstil och valda färger.

kyl och frys i rostfritt bredvid orange skåp
solljus faller in via altandörr i vardagsrum med trämöbler
öppning in till rum med röd soffa och seriefigurer på väggen

Var har ni hämtat er inspiration till inredningen?

- Vi har inte haft en ensam inspirationskälla, utan har snarare valt ett tema eller en färg som vi gillar. Sedan har vi hittat en sak som passar in med det temat och inrett med ytterligare detaljer därefter, tills ett rum har känts färdigt. Inredningen i sig har vi hittat på flera olika ställen, men ett ställe jag gärna återvänder till är Bromölla möbelaffär, som har ett stort utbud och trevlig personal, säger Hannes.

Paret har för övrigt också ett stort intresse för serier, filmer och spel, vilket fått ta sin plats och sätta sin prägel i ett av rummen som även har inretts med en röd soffa.

Vad står näst på tur att göra om?

- I köket ska vi byta ut diskbänk och diskho och vi ska även göra iordning badrummet. Där ska vi sätta in ett måttbeställt badkar. Förutom det ska altanen också byggas ut.

På det här sättet har Hannes och Sandra tillsammans skapat ett ombonat och färgrikt hem, med en unik känsla för noga utvalda detaljer.

 

man i röd soffa vid vägg med bilder på seriefigurer
Grön dörr i vitt BoKlok flerfamiljshus, på bottenplan
utsikt från trädäck över BoKlok kvarter med små trädgårdar
Uteplats med trädäck och gräsmatta

Vill du se mer av hur andra har inrett sitt BoKlok hem? Eller vill du dela med dig av dina inspirationsidéer och DYI-hacks i ditt BoKlok hem? Följ oss på Instagram:@boklok eller Facebook BoKlok Sverige och tagga dina inlägg med #myboklok för en chans att synas på vår webbsida Hemma Bäst!