Indiska inredningsinfluenser i BoKlok radhuset

Välkommen hem till familjen Jha som gjort plats både för tillökning och långväga gäster.

På Drottninghög i Helsingborg bor Akash och Pooja i sitt kloka radhus på 117 kvadratmeter. Och snart blir de tre! 

Pooja och Akash i köket i sitt radhus i BoKlok Melba

- Vi flyttade in för knappt två månader sedan så vi är inte riktigt inbodda ännu, men vi trivs redan otroligt bra, berättar Akash.

Paret bor i BoKloks nybyggda "äppelkvarter" Melba i hjärtat av Drottninghög. Här, där det en gång låg en äppelodling, har det nu vuxit fram ett tryggt och grönt område med stadsdelens första radhus. Och snart blir familjen tre. Paret väntar sitt första barn och de har redan utsett plats för spjälsängen.

- Bebisen får sova inne hos oss till en början och sen ska vi inreda ett barnrum. Men nu är vi nöjda med att ha både ett gästrum och ett kontor, speciellt när våra familjer ska besöka oss från Indien!

Vardagsrum i radhus hemma hos familjen Jha som bor i BoKlok Melba i Helsingborg
mönstrad kudde och organge filt på soffa med växt bakom
tavelvägg med svarta ramar och foton på vit vägg

Akash flyttade till Sverige för sex år sedan då han fick erbjudandet från sin arbetsgivare IKEA. Han utgår egentligen från småländska Älmhult, men har möjlighet att jobba både hemifrån och från Helsingborgskontoret.

- Vi trivs jättebra i Helsingborg och Drottninghög, vi har utsikt över gröna Drottninghögsparken där de skapat en ny lekplats för barn och vi har en lagom stor uteplats för både grillkvällar och lek.

vitt kök med rostfri kyl och frys och mörkt matbord framför fönster
vitt kök med illustration på kaklet ovanför spis
indiskt altare med bilder och figurer på röd sammet

I hallen och köket hänger prydnader som de tagit med från Indien och paret berättar vad de olika detaljerna betyder och hur det på ett fint sätt påminner dem om sitt hemland.

De har även byggt upp ett litet tempel inne på kontoret som ger en vacker plats för meditation och stillhet i vardagen.

gravid kvinna i svart klädsel sitter med en kopp i en äggformad gunga på uteplats
vitt badrum med komod och tvättmaskin
guldig lampa framför en fondtapet i guld och svart

Har ni några inredningsplaner?

- Massor! Vi ska bland annat sätta in en köksö med barstolar. I och med att vi redan har ett matbord i vardagsrummet så vill vi utnyttja förvaringsytan och ha en plats för umgänge i köket när vi har gäster.

Några förändringar har paret hunnit med. I badrummet på nedanvåningen har de lagt en bänkskiva ovanför tvättmaskin och torktumlare samt satt upp tre högskåp för mer förvaring. En perfekt yta både för tvätt och skötbord när bebisen kommer!

- Allt är såklart från IKEA, skrattar paret.

blommor och lampor hänger i träbalkar på uteplats

Och de har även hunnit med att firat midsommar i trädgården. De dekorerade med blommor och belysning och det var så uppskattad att allt fått hänga kvar.

- Detta var det första jag krävde att vi skulle köpa, berättar Pooja och pekar på den svarta gungan på altanen. Den är så mysig att sitta i!

Vill du se mer av hur andra har inrett sitt BoKlok hem? Eller vill du dela med dig av inspirationsidéer och DYI-hacks i ditt BoKlok hem? Följ oss på Instagram:@boklok och tagga dina inlägg med #myboklok för en chans att synas bland våra reportage på vår sida Hemma Bäst!