Fyra rum och kök med lyxig touch

Välkommen till en fyra i Norrtälje där inredningen utgår från två basfärger och en komplementfärg.

I kvarteret BoKlok Solbacka i Norrtälje, har Malin och hennes två barn Theo och Ebba trivts superbra i sin BoKlok lägenhet på fyra rum och kök.

Malin jobbar till vardags som koordinator/fastighetsmäklare i Norrtälje, vilket ger henne mycket inspiration till hur man inreder och möblerar - och det märks verkligen i det kloka hemmet. Den 85 kvadratmeter rymliga BoKlok lägenheten är stilrent inredd med en lyxig touch, samtidigt som allt är praktiskt och avskalat.

Följ med in och kika runt bland bilder tagna av Fisheyefoto i Roslagen.

Kvarteret BoKlok Solbacka ligger i ett område med varierad natur och miljö. Här finns flera ekbackar, närhet till kolonilotter och vatten samt fina promenadstigar i naturreservatet Linholmen.

Malin och barnens lägenhet i det vita BoKlok huset ligger på andra våningen i söderläge, utan insyn. Den bjuder på en glimt av vackra Norrtäljeviken från flera av rummen – främst sovrum och vardagsrum, men kanske framför allt från balkongen.

Malin tycker att förvaringsmöjligheterna i lägenheten är ”outstanding”, med garderoberna i sovrummen samt i klädkammaren i hallen, där vi nu välkomnas in via en härligt gul ytterdörr.

När de flyttade in tyckte Malin inte att de behövde göra någon större förändring i lägenheten, så Malin bytte endast ut knoppar på garderoberna.

Till exempel blev det glasknoppar på garderoben i dotterns sovrum, som inretts med rosa skrivbordsstol och rosa sängkläder med prydnadskuddar i rosa, vitt och grått.

Sonens rum utgår från färgerna vitt och grått, där den grå färgen fått ta plats i säng, matta och skrivbordsstol. En fräscht grön kaktusformad lampa adderar en cool känsla i rummet.

Malins eget sovrum är mindre än de andra två, men det hindrade inte att hon kunde få plats med en tjusigt bäddad dubbelsäng utan problem. Det bevisar hur kvadratsmarta våra kloka hem är.

Härinne får en grå sänggavel matcha det grå överkastet och de långa gardinerna i sammet. I taket har Malin valt att ha en stor, grå fjäderlampa som nästan verkar sväva av sig självt.

Alla tre sovrummen har en samstämmig stil och ger en stilren hotellkänsla.

Vilket rum i hemmet är du mest nöjd med?

- Jag skulle nog säga att det är vårt vardagsrum och kök. Jag är så glad att jag köpte ett runt svart bord med stolar i grå sammet till köket. Det är perfekt för mig som älskar att ha den stora ytan för att umgås och kunna vara nära alla, även om jag samtidigt fixar något i köket. Sen är ju den stora balkongen fantastisk! Jag älskar den och den har funkat som ett extra rum på sommaren för oss.

Berätta mer om balkongen – hur har du inrett den?

- Min älskade balkong! Jag hade ju längtat efter att ha balkong, så det var viktigt för mig att hamna en våning upp och den här balkongen har perfekt storlek! Jag fick plats med både soffa och grill. Hörnsoffan med grå dynor hittade jag på Mio och den kändes som gjord för vår balkong.

- Direkt när jag flyttade in fanns det dessutom möjlighet att beställa markiser och det var en självklarhet för mig att göra det. Jag passade på att välja en elstyrd markis samt att välja till insynsskydd, som jag har varit supernöjd med.

Hur föddes ditt intresse för inredning?

- Intresset har vuxit på mig under åren. Jag har alltid haft lätt för att måla upp en bild av hur saker passar in och möblera ett rum. Jag utgår från två basfärger och har sedan en komplementfärg. Då tycker jag att det är enklare att behålla en röd tråd hela vägen. För mig är enkla linjer a och o, samt rent och avskalat, men det är också viktigt med en ombonad känsla. Jag har också inrett våra konferensrum på mitt jobb och jag älskar att utgå från ett tomt blad och se inredningen växa fram.

Min inspiration hämtar jag i vardagen. Jag ser många hem via mitt arbete och plockar upp små idéer här och där. Jag älskar också att gå i inredningsbutiker och möbelvaruhus bara för att känna in vad jag tycker om.

När jag köpte lägenheten, valde jag att inte ta med mig så mycket från huset jag bott i tidigare, utan valde att köpa saker som skulle passa lägenheten. Det var så himla roligt att utforma vårt hem och se det växa fram. Grått, krom och grönt är basen i lägenheten och utifrån det blev det ett underbart boende för mig och barnen.

Var köper du helst inredning och möbler?

- Det är väldigt olika. Jag snubblar ofta över saker men följer trots det min grundtanke med två basfärger och en komplementsfärg. Då vet jag enkelt om saken passar in, eller inte. Utbudet av butiker i Norrtälje är inte så stort, men det blir många besök på Mio. Men royaldesign.se och hemavdelningen på ellos.se är också välbesökta av mig.

Malin berättar att hon också gärna tar inspiration från sociala medier och bloggar och tipsar om en blogg som hon tycker har fina tankar och idéer: Addsimplicity

- Jag följer också BoKlok på Instagram och tycker det är ett roligt konto. Det finns så många otroligt fina hem med kreativa lösningar! Jag minns speciellt när jag var nyinflyttad, att jag tyckte det var så himla kul att se likadana lägenheter och hur de hade valt att inreda. Och jag ser gärna fler före och efter-bilder, av samma rum, i olika BoKlok hem direkt efter varandra, för då kan man jämföra.

Vill du bidra till fler före och efter-bilder? Eller vill du visa upp hur du har möblerat och inrett i ditt BoKlok hem? Följ oss på Instagram:@boklok och Facebook BoKlok Sverige och tagga dina inlägg med #myboklok för en chans att synas bland våra reportage på vår webbsida Hemma Bäst!, eller i våra sociala medier. Vi längtar efter att höra av dig!