I radhuset hos...familjen Johansson-Jonsson

Välkommen in på en husesyn i ett personligt och trivsamt hem där det syns att mycket tid lagts på "fixande och grejande" – trots att det här BoKlok radhuset var nybyggt!

För några år sedan flyttade Lina, butikschef i en trädgårdshandel, och hennes sambo Marcus, som är polis till yrket, in i BoKlok radhuset på 108 kvadratmeter i brf Sävsångaren i Linghem. Här hörs både barnfötter som frallan Maltes mjuka tassar i de olika rummen.

Hur föddes ditt intresse för inredning?

Inredning har alltid varit ett stort intresse för mig. Som 14-åring började jag jobba extra i en blomsterbutik och blev sedan kvar i branschen. Den går liksom hand i hand med inredningsbranschen.

I mitt arbete åker jag på inköpsmässor där inredning är en lika viktig del som krukor och andra blomstertillbehör. Mitt arbete och min största hobby är egentligen samma sak!

Lina om hemmets favoritrum – det blå sovrummet

Just nu är favoritrummet vårt blå sovrum – det känns ombonat och är en rejäl färgklick i vårt annars ganska färglösa hem. Att måla sovrummet var bland det första vi gjorde när vi flyttade in i radhuset. Jag hade länge drömt om ett stort sovrum i just den kulören.

Sovrummet känns som "hemma" för mig, och det är väldigt behagligt att sova här. Men det är inte bara ett sovrum, utan även ett mysigt rum där vi gärna spenderar kvällarna med en bok eller film. Här har vi en ganska enkel inredning, men med noga utvalda detaljer för ögat att fastna vid.

Sovrum med blå väggar i Boklok radhus hemma hos-Johansson-Jonsson

Har ni gjort något extra kring förvaring i hemmet?

I utrymmet under trappan har vi bra förvaring med bokhyllor och skoskåp. Där hyser vi in allt som inte är så vackert att ha framme, men som ändå är nödvändigt att ha lättillgängligt. Här får vi plats med mycket och även alla städattiraljer.

I den lilla skrubben i hallen har vi satt in korgar på väggen och krokar på insidan av dörren. Här får vi in de ytterkläder som inte används så ofta, så att vi skapar mer luft och mindre stök i själva hallen.

Slutligen, klädkammaren i vårt stora sovrum har vi inrett med hyllor och hängare för en härlig walk-in-closet känsla!

Spjälsäng med mönstrad tapet på väggen hemma hos Johansson-Jonsson som bor i ett BoKlok radhus

Jag blir så inspirerad av att se hur andra som bor i exakt likadana radhus har gjort det sååå fint, men samtidigt så himla olika! Det är galet kul att se hur andra tänker och hittar på lösningar och jag följer många på Instagram som bor i likadana BoKlok radhus.

Visst är det härligt att se hur andra (Bo)klokare bor! Vill du också dela med dig av hur ert Boklok hem ser ut? Använd #myboklok på Instagram och följ oss på @boklok eller på Facebook BoKlok Sverige. Då får du en chans att synas bland våra reportage på vår hemsida, eller i våra sociala medier.