Hemma i trean hos...McKnight

I denna personligt inredda BoKlok trea, med vidunderlig utsikt över Öresund, är det tydligt vad som intresserar den som bor här. När vi stiger över tröskeln i trerumslägenheten syns nämligen spår av en musik- och litteraturälskande vagabond med sinne för logistik. Här bor Ellen McKnight. Följ med in och läs om Ellens tankar om inredning i hemmet.

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?

Stilen är klassisk, avskalad och neutral men ändå varm och inbjudande. Mina intressen musik, litteratur och resor syns tydligt i min inredning. Att jag jobbar med logistik märks nog också - i mitt hem är allt i ordning och var sak har sin plats.

Jag har valt en ljus färgskala i enhetligt grått och vitt. Det är viktigt för mig att det är neutralt men det betyder inte att det bara behöver vara vitt. Vardagsrummet har jag målat i en grå färg och i sovrummet har jag en tapet som trots sitt mönster är neutral. Den hade jag även i mitt förra hus; jag kände att vi inte riktigt var färdiga med varandra, tapeten och jag. Utöver den neutrala basen finns en härlig färgklick i vardagsrummet – hyllan med färgkoordinerade böcker, och jag har läst varenda en!

Var hittar du inspirationen till din inredning?

Min största inspiration får jag från mina resor men även från inredningstidningar. Min farfar hade en glasbutik som jag ärvt en hel del ifrån – de glassakerna är också en stor inspirationskälla, liksom annat arvegods som jag har i min ägo. Jag valde faktiskt att enbart ta med mig ärvda saker och inredningsdetaljer när jag flyttade hit. I övrigt har jag valt att satsa på nytt.

Ellen Mcknight sitter i soffan i sitt vardagsrum och kollar ut genom fönster ut mot balkongen

Vill du dela med dig av någon smart lösning i bostaden?

Jag har förvandlat städskåpet i köket till ett skafferi genom att komplettera med hyllplan på IKEA. Sen har jag även fått till en riktigt maxad förvaring i klädkammaren med hjälp av olika trådbackar och hyllor – tricket är att utnyttja väggarna hela vägen upp till taket. På ena sidan har jag klädförvaring, och på den andra ett backsystem för allt nödvändigt som jag helst inte vill se – som skrivaren och förlängningssladdarna som bara tas fram till advent, till exempel!

"Det var en utmaning att hitta en bra placering för flygeln. Mina vänner och familj tyckte att vardagsrummet var den enda självklara platsen, men jag är väldigt nöjd med placeringen i gästrummet!"

Bär ditt BoKlok hem också en tydlig prägel av dina intressen? Dela gärna med dig! Tagga dina inlägg med #myboklok och följ oss på Instagram: @boklok och Facebook: BoKlok Sverige. Då får du en chans att synas i våra sociala medier och våra reportage på vår webbsida Hemma Bäst!