5 tips för hemmakontoret

Allt fler av oss tillbringar en allt större del av vår arbets- eller studietid i hemmet. Då kan ett hemmakontor vara en härlig plats att ha – oavsett om du vill använda platsen för studier, arbete, att skapa, betala räkningar eller bara slösurfa. Men skippa otympliga hörnskrivbord och trista kontorsstolar på hjul, och skapa en annorlunda, mer kreativ oas för bara dig själv!

1. Tänk utanför ramarna

Du behöver inte välja ett regelrätt skrivbord. Med hjälp av bockar, ben och valfri bordskiva får du både en personlig och unik arbetsplats. Företaget PrettyPegs tillverkar möbelben och accessoarer till IKEA möbler. Ett tips är att välja yta efter behov, tycker du om att måla (eller fika) vid bordet så kan det vara bra att lägga en glasskiva över skrivbordet.

3. Sätt upp ett moodboard

Ett moodboard fungerar både motiverande och som en vacker färgklick vid skrivbordet. Tavlan kan du fylla med personliga foton, inspirerande citat, projekt och färgpaletter. Saknar du inspiration till ditt moodboard så kika in på Pinterest - där myllrar det av kreativa ideér.

Skrivbord till vänster och mood board till höger

4. Omge dig av gröna växter

Växter vid skrivbordet skapar positiv energi och ger liv till arbetsplatsen. Succulenter är ett bra alternativ eftersom de varken behöver mycket solljus eller vatten.

5. Byt skrivbordsbild på datorn efter säsong och humör

En härlig bakgrundsbild på datorn är ett perfekt sätt att förnya din arbetsplats och inspirera dig för dagen. Ladda upp en bild från dina privata bilder eller sök efter förslag på gratis bakgrundsbilder på internet, med motiv eller budskap.

Färgglada motiv som exempel på skrivbordsbilder