Hemma hos familjen Engström

Hemma hos Engström

I en fyrarumslägenhet på 81 kvadratmeter i BoKlok Lavetten, byggd på det gamla militärområdet Kronan i Luleå, bor familjen Engström som består av mamma Maja, pappa David och barnen Arvid och Knut. Här har familjen landat efter att under flera år ha renoverat ett 1930-tals hus. Livet med små barn, resonerade Maja och David, ska vara enkelt och smidigt - just precis som livet är i en nybyggd bostad!

[Bilder: Joakim Syk, Husfoto]


BERÄTTA OM ERT HEM!

Vi köpte lägenheten sommaren 2017 då vi flyttade upp hit från Örnsköldsvik. Jag växte upp mellan Luleå och Boden, medan David växte upp utanför Helsingborg i Skåne. Tidigare bodde vi i ett 30-talshus som vi renoverade själva. Att det blev just denna lägenhet berodde på att vi tyckte den var prisvärd och hade en bra planlösning. Vi tittade faktiskt på en likadan lägenhet i Sunderbyn utanför Luleå. Närheten till Ormberget (ett fint friluftsområde med löp/skidspår) avgjorde att valet till slut föll på BoKlok Lavetten. Det kändes också skönt att komma till något som var nybyggt och fräscht, och inte behöva renovera en bostad under tiden vi har småbarn.

VAR I HEMMET TRIVS NI BÄST?

Köks- och vardagsrumsdelen - utan tvekan! Vi gillar den öppna planlösningen och det generösa ljusinsläppet från de stora fönstren. Det sammantaget med alla våra gröna växter gör att det känns extra trivsamt här. Sedan är det härligt med en stor balkong.

VAR KOMMER INTRESSET FÖR INREDNING FRÅN?

Jag vet faktiskt inte riktigt. Jag har alltid gillat gamla grejer och har inrett lägenheten med gamla möbler, lampor, grammofonskivor, stringhyllor och tavlor som tillhört släktingar. Jag tycker också om att gå på auktioner och loppisar. Sedan har jag och min sambo, som är mer av en funktionalist och minimalist, utvecklat en gemensam stil där vi blandar nya och gamla saker. Inte helt utan konflikter dock. Det tog oss exempelvis säkert ett och ett halvt år att enas om ett soffbord...

Det enda vi har gjort sedan vi flyttade in är att måla om vissa väggar. Vi målade exempelvis väggen i köksdelen i "gammelrosa", och den ena väggen i passagen mellan hallen och köket/vardagsrummet fick bli turkos. Och en av väggarna i vårt sovrum blev skogsgrön. Detta för att ge lägenheten en varmare känsla istället för att bara ha den vit. 


Du kanske vill kika vidare på de här artiklarna?

 

VAR VILL DU BO?

Här kan du hitta de områden vi bygger, eller planerar bygga, just nu. Hoppas något passar! 

HITTA BOSTAD