Det finaste man har

Det finaste man har

"Det finaste man har sätter man på bordet" - så lyder ett gammalt ordspråk i alla fall. Att fortsätta att använda mat- eller soffbordet kan man förstås göra, men för ett mer varaktigt stilleben så kan placering mot en vägg vara ett både praktiskt och annorlunda alternativ. Och det behöver inte alls betyda något så statiskt som en tavelvägg med spikhål som följd. Här kommer tre olika tips på hur du kan visa upp favoriterna - om det så är bilder, foton eller små souvenirer - mot en fond som enkelt tillåter förändringar!


IKEA tipsar om det här DIY hacket i samarbete med inredaren Pella Hedeby. Skapelsen har de valt att kalla Magasinhylla. Tavellister (här MOSSLANDA) fästs mot bänkskivor från köksavdelningen (i exemplet SÄLJAN), och sen lutas hela härligheten mot väggen och fästs med en skinnbit. Urläckert!

Ett kompostgaller i sällskap av träklädnypor ser vi ganska ofta i inredningsbloggarna och bland inredningskontona på Instagram - ett smart och lättföränderligt sätt att visa favoritfotona, vykorten och att lämna små meddelanden på.

Vill du kika vidare i hemmet där kompostgallret bor? Kika här!

Den här lösningen är en ganska ovanlig syn: ett vackert gammalt fönster får agera meddelandetavla (whiteboardpenna funkar bra att skriva med på glas) och häftyta för fina citat, foton och bilder. Ovanligt, men väldigt snyggt! Tänk på att fästa fönstret i väggen så att det inte faller i golvet och splittras!

Vill du se mer från hemmet där fönstret står? Kika här!


Du kanske vill kika vidare på de här artiklarna?

 

VAR VILL DU BO?

Här kan du hitta de områden vi bygger, eller planerar bygga, just nu. Hoppas något passar! 

HITTA BOSTAD