Hemma hos familjen Hellström-Kjellström

Hemma hos familjen Hellström-Kjellström

I radhuset i Sundsvall är det tydligt att det bor åtminstone en person med ett stort intresse för matlagning - här är det nämligen köket  som är hemmets primadonna!

Häng med på husesyn hemma hos Peter, Erika och 3-åriga dottern Allie. 


BESKRIV ER HEMINREDNINGSSTIL

Hemmets inredning är minimalistisk med rena, vita ytor och grafiska inredningsdetaljer. I köket har vi inrett med mer industriell touch och försökt att få till en bistrokänsla. Det är Peters stora intresse för matlagning som lett in honom på matlagningsbloggar, som i sin tur inspirerat till kökets speciella utseende med omlottkakling i bästa, franska bistrostil och öppna hyllplan istället för överskåp.

Både Peter och Erika har ett intresse för inredning, och paret går gemensamt in till 100% i inredningsprojekten och är noga med att den satta stilriktningen följs fullt ut. Att tex blanda det nya kökets bistrokänsla med de gamla teakmöblerna från förra boendet var helt uteslutet för dem – de var både överens om att köket behövde matchas och stilen följas upp genomgående – inte minst eftersom hela nedanvåningen ju hänger ihop i en öppen planlösning.

VAR HITTAR NI INSPIRATIONEN TILL HEMINREDNINGEN?

Peter har ett stort intresse för matlagning vilket lett in honom på diverse olika matlagningsbloggar, och det är i dem han hittat inspiration till kökets unika utseende. Men även rrestauranger som paret besökt utgör inspirationskällor för just köket.

Olika Instagramkonton, både med anknytning till matlagning, men även rena inredningskonton, inspirerar också. 

HAR NI NÅGRA SMARTA LÖSNINGAR ELLER DIY-PROJEKT SOM NI VILL BERÄTTA OM?

Skohyllan i entréhallen är egentligen hyllplan från IKEAs köksavdelning som Peter sprayat i kopparfärg för att de bättre ska matcha kopparröret som agerar klädstång på högre höjd.

Skafferidörren har fått en omgång med svart griffeltavelfärg, och på den skriver Peter och Erika upp familjens favoritrecept. Både praktiskt och en fin, personlig inredningsdetalj!

Skafferiet är förresten ett tips i sig: det är utrymmet under trappan som numera är skafferi. Väggarna har fått räta rader av konsolhyllor, och här står konservburkarna, kryddorna och alla andra torrvaror i prydliga rader. Enkelt att överblicka och lätt att nå från köket, som ju ligger alldeles intill.

Vardagsrummet var helt klart den största utmaningen när det gällde möbleringen, men det löstes genom att vi helt enkelt knackade på hos några av våra grannar och kikade på hur de gjort. En klar fördel med att bo i likadana hus!


Du kanske vill kika vidare på de här artiklarna?

 

VAR VILL DU BO?

Här kan du hitta de områden vi bygger, eller planerar bygga, just nu. Hoppas något passar! 

HITTA BOSTAD