Hemma hos familjen Zaidan

Hemma hos familjen Zaidan

I en luftig och ljust möblerad fyrarumslägenhet på andra våningen i ett nybyggt BoKlok område i Landskrona bor Marie Zaidan med tonårsdottern Tindra. Här har "enkelt och rent" varit ledstjärnan för möblering och inredning. Följ med på husesyn och ta del av Maries tankar kring inredningen i hemmet.


BESKRIV DIN HEMINREDNINGSSTIL

Det är mest nytt och modernt, men med inslag av äldre möbler som jag sparat sedan min lantliga/romantiska inredningsperiod. Det mesta är vitt eftersom vi älskar vitt. Den röda tråden är att det ska vara enkelt och rent - den absoluta motsatsen till plottrigt med många olika färger, med andra ord. 

Det vita drängskåpet är ett exempel på gamla vitmålade möbler som fått stanna kvar sen den lantliga/romantiska inredningsperioden.

INSPIRATIONSKÄLLOR

Inspirationen till inredningen hittar Marie i både tidningar och på nätet. Pinterest är en stor källa till inspiration, liksom inredningsbloggen House of Philia. Att kika i affärer, både fysiska och webbaserade är både ett nöje och en inspirationskälla. Främst är det IKEA, Mio, Illums Bolighus och Miljögården Marie kikar hos.

- Det är en mix av alla prisklasser, säger Marie.

Affischen vid matplatsen är ett exempel på en inredningsdetalj som inhandlats i en nätbutik, närmare bestämt i Moderna museets webshop. 

"Mitt bästa tips till den som ska flytta in i en BoKlok lägenhet är att offra städskåpet i köket, dvs det skåpet som finns intill kylen och frysen. I mitt skåp sitter nu flera utdragbara lådor och hyllplan från IKEA istället - det har blivit ett skafferi! Och microvågsugnen har fått ett bra ställe att stå på också."

VILKEN HEMINREDNINGSDETALJ KÖPTE DU SENAST?

- Stringhyllorna vid matplatsen. De har jag velat ha länge, men jag ville vänta med att köpa dem tills vi flyttat in, berättar Marie.  

- Underläggen på matbordet tillsammans med några pås-krukor beställde jag också i samband med flytten, berättar hon vidare.  Rut-gallret som tjänstgör som anslagstavla i syrummet samt en ljusstake följde också med i den beställningen från webbutiken grafitgrå.se.

"Det svåraste med heminredning är att få till den där touchen - det hemtrevliga. Fast jag möblerade förstås i huvudet i ett helt år i väntan på inflyttningen, så i slutändan var det inte så svårt ändå."


Du kanske vill kika vidare på de här artiklarna?

 

VAR VILL DU BO?

Här kan du hitta de områden vi bygger, eller planerar bygga, just nu. Hoppas något passar! 

HITTA BOSTAD